Jako zdeklarowana makaroniara nie mogłam doczekać się dzisiejszego dania. Spaghetti
al nero di seppia chodziło za mną od dawna, a w zestawieniu z pomidorkami daktylowymi, papryczką peperoni i świeżym oregano - totalnie mnie uwiodło. Mieszanką smaków, kolorów, aromatów, od których mogłabym się uzależnić...
Spaghetti
al nero di seppia
z pomidorkami
daktylowymi,
papryczką
peperoni i świeżym oregano
Składniki:
- 200 g spaghetti al nero di seppia,
- 150 g pomidorków daktylowych,
- 1 papryczka peperoni,
- garść świeżego oregano,
- 2 ząbki czosnku,
- 100 g mozzarelli,
- kilka łyżek oliwy,
- sól i pieprz (do smaku).
Gosiu, pięknie wygląda Twoja kompozycja na talerzu. Kolory, ten makaron i dodatki.... :)
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie ten makaron! Połączenie kolorów i w ogóle, super :)
OdpowiedzUsuńGosiu pyszne danie i pieknie wyglada?Czy ten makaron jest farbowany atramentem z osmiornicy?czy barwnikami chemicznymi ?Podejrzewam ze dobrej jakosci śródziemnomorski taki wlasnie jest,choc dzis do konca nigdy nie wiadomo,jesli na etykicie nie ma takiej informacji.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUżyłam makaronu włoskiej firmy Pastificio Fratelli De Luca barwiony atramentem z kałamarnicy.
Usuńdziękuje Gosiu za odpowiedz,oczywiscie mialam na mysli kalamarnice czy tez mątwe:)Pozdrawiam:)
Usuńwow, jesteśmy pod wrażeniem!
OdpowiedzUsuńDobre produkty sprawdzają się zawsze
UsuńPięknie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńWygląda idealnie!
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje :)
Usuńwspaniała kompozycja ,elegancka i smakowita!
OdpowiedzUsuńMusi być obłędne!
OdpowiedzUsuńKoniecznie wypróbuję Twój przepis w najbliższym czasie!
ps. Gdzie można dostać taki makaron?
Makaron kupiłam u siebie w Lesku, ale zaglądnij np. tutaj:
Usuńhttp://www.millesaporisklep.pl/pl/p/Spaghetti-czarny-makaron-z-matwa-500g/136 albo
http://sklep.kuchnia-wloska.com.pl/z-atramentem-matwy.html
Talerz prezentuje się znakomicie:)
OdpowiedzUsuńAle boski makaron:) absolutnie cudowny.
OdpowiedzUsuń