czwartek, 22 maja 2014

Oprócz błękitnego nieba

Słońce. Cisza. Spokój. Soczysta zieleń dookoła. Cudowny dzień wolny. A kulinarnie koktajl z melisą i awokado, który pysznie dopełnił całości. Tylko tyle i aż tyle...   


Zielony koktajl

Składniki:

- 1 awokado,
- garść melisy,
- sok z 1 limonki,
- 1-2 łyżki miodu,
- 100 g płatków owsianych (błyskawicznych),
- 400 ml wody mineralnej (niegazowanej).

Płatki owsiane zalać wrzącą wodą – odstawić pod przykryciem do napęcznienia i ostudzenia. Pozostałe składniki włożyć do blendera, zmiksować razem z płatkami na kremową konsystencję. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

*Proporcje składników na 2 szklanki koktajlu.











 

14 komentarzy:

  1. Odważne smaki, ja bym sie na takie nie zdecydowała bo nie lubię awokado :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też nie przepadam za nim w pojedynkę, ale w koktajlu świetnie się sprawdza.

      Usuń
  2. To coś dla mnie. Chętnie napiłabym się takiego koktajlu :) Ta melisa to jak wisienka na torcie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wystarczy do pełni szczęścia :))

    OdpowiedzUsuń
  4. takiego koktajlu mi potrzeba;)

    OdpowiedzUsuń
  5. hmmm hmm ciekawa inspiracja :) trzeba spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po bieganiu idealny, więc powinien Ci smakować

      Usuń
  6. ciekawe połączenie, zapisuję:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Na taki koktajl to ja się wpraszam :-)

    OdpowiedzUsuń