środa, 22 lipca 2015

Jagodowy starter

Miały być poranne jagodzianki, które chodzą za mną od kliku dni, ale z racji tropikalnego upału odpuściłam sobie podnoszenie temperatury dodatkową pracą piekarnika. W zamian zaserwowałam jagodowy koktajl z płatkami róży. Tak na dobry początek dnia...


Jagodowo-różany koktajl

Składniki:

- 200 g jagód,
- 250 ml maślanki,
- 100 ml schłodzonej wody różanej (opcjonalnie),
- garść płatków róży.

Wszystkie składniki zmiksować. Przed podaniem udekorować dodatkowymi płatkami róży.























9 komentarzy:

  1. Za mną też chodzą jagodzianki :)
    Ale koktajl wygląda równie smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę je w końcu upiec, jak tylko upał trochę odpuści!

      Usuń
  2. Genialny pomysł! :)
    Koktajl wygląda bardzo apetycznie! *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Ummm, mniam. Od samego patrzenia ślinka cieknie a co dopiero wypić taki puchatek pyszności :) Chyba sobie zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepyszny jogurt :) Super starter :)

    OdpowiedzUsuń