Miały być poranne jagodzianki, które chodzą za
mną od kliku dni, ale z racji tropikalnego upału odpuściłam sobie podnoszenie temperatury dodatkową pracą piekarnika. W zamian zaserwowałam jagodowy koktajl z płatkami róży. Tak na dobry początek dnia...
Jagodowo-różany
koktajl
Składniki:
- 200 g jagód,
- 250 ml maślanki,
- 100 ml schłodzonej wody różanej (opcjonalnie),
- garść płatków róży.
Wszystkie składniki zmiksować. Przed podaniem
udekorować dodatkowymi płatkami róży.
Za mną też chodzą jagodzianki :)
OdpowiedzUsuńAle koktajl wygląda równie smakowicie :)
Muszę je w końcu upiec, jak tylko upał trochę odpuści!
UsuńGenialny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńKoktajl wygląda bardzo apetycznie! *.*
Wielkie dzięki Marto!
UsuńUmmm, mniam. Od samego patrzenia ślinka cieknie a co dopiero wypić taki puchatek pyszności :) Chyba sobie zrobię :)
OdpowiedzUsuńPolecam,bo smak specyficzny.
UsuńSmaczne lubie jogury
OdpowiedzUsuńPrzepyszny jogurt :) Super starter :)
OdpowiedzUsuńTakie tam moje wariactwo. Pozdrawiam!
Usuń