W końcu naprawdę pachnie latem. Aż chce się wstać skoro świt i pędzić, cały czas pędzić przed siebie... Żeby za długo nie zakotwiczyć w kuchni postawiłam dziś na szybki obiad w podwójnej dawce zieleni. Fasolka z rukolą jako alternatywa dla makaronu z dodatkiem pesto. Smacznie i zdrowo, czyli tak, jak najbardziej lubię. Udanej soboty!
Zielona
fasolka
z
rukolowym pesto
Składniki:
- 500 g zielonej fasolki,
- duży pęczek rukoli,
- 100 g pestek dyni,
- 100 g parmezanu,
- garść nerkowców,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 ząbki czosnku,
- 100 ml oliwy cytrynowej,
- sól i pieprz (do smaku).
niebanalny pomysł na podanie fasolki :)
OdpowiedzUsuńPrawda? A jaki pyszny!
UsuńCiekawy pomysł na podanie fasolki :) Mniam!
OdpowiedzUsuńPolecam!
Usuńale mi si e podoba to danko!!! uwielbiam fasolkę a to twoje jest takie inne i wyglada na smaczne..
OdpowiedzUsuńNawet moja mięsożerna mama zjadła z apetytem :-)
UsuńŚwietny przepis! chyba dziś zrobię:)
OdpowiedzUsuńKoniecznie!
Usuń